Over Luna & Soleya

Na een eerdere geslaagde opvoeringenreeks “Bacchus” in 2000, besloot Theater Ozzy ook voor “Luna & Soleya” terug te keren naar de betoverende omgeving van het wijnkasteel te Genoelselderen.

Geen plek die beter de juiste sfeer van een circuskampement op een zomeravond kan neerzetten: ouderwetse circuswagens staan verzameld onder de eeuwenoude bomen, aan de rand van een rimpelloze vijver met daarin de weerspiegeling van een hagelwit kasteel en honderden dansende kaarsen en lampjes. De geur van de duizenden rozen uit de rozentuin vervult de zwoele zomerlucht en vermengt zich met de bezwerende zigeunermuziek die uit de kleurrijke circustent opstijgt. Muziek die u verleidelijk uitnodigt om de circuswereld in te stappen, op ontdekking naar de ongekende verhalen “achter de scène”…

Locatie

Het wijnkasteel Genoels-Elderen, terug naar een grote liefde!

Voor dit wonderlijke schouwspel is Theater Ozzy teruggekeerd naar wat zowat de meest betoverende setting in Riemst kan zijn: de tuinen aan het Wijnkasteel Genoels-Elderen. Een heus circusdorp met chapiteau-tent, woonwagens, getemde dieren en eigenzinnige circusartiesten zal daar begin augustus neerstrijken om via avondlijke opvoeringen tussen 8 en 17 augustus 2019 meer dan 3000 toeschouwers mee in vervoering te nemen in een feeëriek openluchtspektakel.

De unieke locatie, theater en circus lopen naadloos in elkaar over, en bezorgen de toeschouwer een eenmalige totaalervaring waarbij alle zintuigen geprikkeld zullen worden.

Regie & Productie

Theater Ozzy vzw zal dit totaalgebeuren coördineren en het gros van de cast leveren, maar schakelt in deze realisatie graag een aantal partners in die elk op hun beurt garant staan voor een kwaliteitsvolle invulling van hun bijdrage.

Christel Clerinx is met dit project niet aan haar proefstuk toe. Naast talrijke andere opdrachten, had zij ook voor Theater Ozzy vzw de pen in de hand voor Poswick, Oorlogszomer ’14 en Brug onder vuur.

Voor Luna & Soleya gaat Christel nog een stap verder en zal ze ook de regie waarnemen.

Circus Pipo is normaal één van de laatste rondtrekkende Belgisch circussen dat reeds verschillende generaties talloze steden en gemeenten bezoekt in binnen- en buitenland. Hun professionele artiesten brengen een wervelende show met traditionele circusacts. De lucht- en grondacrobaten doen u de adem inhouden. Voor sensatie en spektakel zorgen hoelahoep en diabolo-acts enz. Ook de kunsten van kamelen, lama’s, geiten en honden dragen ieders bewondering weg. Voor dit unieke spektakel samen met Theater Ozzy zullen alle acts voor het eerst verweven worden in een theateropvoering, ook voor de crew van Circus Pipo een ware uitdaging!

Sebastian Schlotzhauer, Oost-Duitser van geboorte, heeft “circus and performance art” gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg. Na zijn studies heeft hij bij verschillende internationale circuscompagnies gewerkt. Het meest in het oog springende gezelschap waar hij mee door Europa heeft getrokken is ongetwijfeld “Cirque du Platzak”. In 2011 zijn ze begonnen als band. Ze maakten folkmuziek en wilden graag meer, wat extra’s bij het spelen zogezegd. De meesten van hen hadden, net als Sebastian, de circusschool in Tilburg gevolgd. Zo ontstond Cirque du Platzak. Langzaam maar zeker groeide de groep uit tot een internationaal gezelschap.

Sinds vorig jaar geeft Sebastian les aan de circusschool “Balthazar” van Montpellier. Deze zomer zal hij samen met Theater Ozzy vzw en zijn internationale circusvrienden “Luna & Soleya” helpen op de wereld zetten. 

Hubert Schoenmaekers begon reeds op 16 jarige leeftijd met het organiseren en bedenken ven theaterproducties. Voor Luna en Soleya werd hij aangetrokken als kostuumontwerper. Hij probeert de karaktertrekken van de spelers te vertalen in kostuums die vaak symbolisch geladen zijn. In 2011begon hij een mode-opleiding met als doel meer inzichten te krijgen in kostumering. Drie jaar later werd hij laureaat bij het afstudeerproject, waarbij de eindejaarsstudenten een modeshow moesten organiseren in het cultureel centrum van Hasselt. Alhoewel Hubert in zijn eigen producties altijd verantwoordelijk is voor het volledige visuele aspect concentreert hij zich bij “Luna en Soleya” vooral op de kostuums. Hij vind het belangrijk dat lokale culturele projecten ondersteund worden. Samenwerking en creativiteit werken verbindend. Hij zegt: “In een wereld die ook zijn donkere kanten heeft zijn sociaal vormende projecten als dit een waardevol anker om de schoonheid van een samenleving te onderstrepen.”

Als regisseur en theatermaker was Hubert in het verleden o.a. reeds betrokken bij gemeenschap-vormende projecten als Jesus Christ Superstar, Dickens, Het geheim van Papillon, Passie, Assepoester, Thrill me, Astrid, Meisjes van Plezier…. Momenteel werkt hij aan een eigen creatie: “Digitalis” een musical over een serie-moordenaar die in het theaterseizoen 2020-2021 in premiere zal gaan.

Riemst staat geboekstaafd als de “muzikaalste gemeente van Vlaanderen”, omwille van haar talrijke muziekmaatschappijen. Velen van hen behalen steeds hoge prijzen op nationale en internationale muziekconcours. Ook in dit stuk zal er uit hun middens naar live muziek gegrepen worden om de onvervalste circussfeer te creëren. 

 Jan Peumans, Piet Schiepers en Roger Janssen

Theater Ozzy vzw werd gesticht in 1990 vanuit een samenwerking tussen de cultuurraad en de jeugdraad van Riemst. Opzet van het theater was in eerste instantie de jongeren van onze gemeente in contact te brengen met cultuur door ze op een fijne manier zelf iets laten te doen. Van in de beginperiode hebben we professionele mensen aangetrokken om onze jongeren in het theatergebeuren wegwijs te maken.

Bestuursleden
Patrick Janssen, Reginald Vossen, Mathieu Palmans, Jos Stroeken, Alain Vaes, Bert Vossen, Lutgarde Jans, Marie-Jeanne Nelissen en Johan Oben.

Extra projectsupport van Stefan Degrève en Lode Cloes.

Tickets

Helaas zijn alle opvoeringen uitverkocht.
We danken u voor uw interesse en hopen u bij een volgend spektakel te verwelkomen!


Donderdag 8 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Vrijdag 9 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Zaterdag 10 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Zondag 11 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Woensdag 14 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Donderdag 15 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Vrijdag 16 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Zaterdag 17 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Zondag 18 augustus - 21:00
UITVERKOCHT

Contacteer ons

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?
Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!