Futuristisch openluchtspektakel

In deze visuele fantasie volgen we hoofdpersonage Vera. Terwijl we met een magische klok door het woelige oorlogsverleden van Riemst reizen, leren we het geheim van haar familie kennen. We ontdekken meer over de bekende ‘Slag van Lafelt’ en herbeleven deze samen met de acteurs op de scène.

In oorlogstijd verlies je alle houvast. Conflict duwt absolute waarheden naar een grijze chaos. Het springen tussen tijdsvakken en het dwalen over het strijdtoneel, leert ons dat er geen goede kant van de geschiedenis bestaat. Waarheid is niet absoluut, maar ligt altijd ergens in het midden.

Geen saaie toneelopvoering of historische re-enactment dus, maar een moderne story met een onverwacht hoge actualiteitswaarde, en dat alles met gebruik van de modernste videomapping-, licht- en geluidstechnieken. “Alles uit de kast halen”, zoals je van Theater Ozzy mag verwachten!

Durf jij Vera volgen op dit magisch avontuur waar niets is als het lijkt? Klaar om de kerk van Herderen te zien als nooit tevoren? Wat is volgens jou de waarheid?

Locatie

Vera: Een unieke manier om ‘De Slag van Lafelt’ 275 jaar geleden te herdenken!

De trappen voor de Sint-Jan-de-Doperkerk van Herderen vormen het decor voor het futuristisch openluchtspektakel. De keuze voor Herderen is niet toevallig. De Franse koning Lodewijk XV overschouwde vanop de Sieberg zijn troepen. Vanuit het hoger gelegen Herderen beraamde hij zijn oorlogsplannen.

De kerk is meer dan zomaar een ‘mooie achtergrond’. Het historische gebouw transformeert d.m.v. een indrukwekkende visuele show tot een levend decorelement. Geschiedenis komt tot leven.

Theater Ozzy brengt met deze theater- en lichtshow alweer een vernieuwend concept “op de planken” dat zich richt naar een breed doelpubliek van alle leeftijden.

Adres: Sint-Jansstraat, 3770 Herderen (Riemst)

Regie & Productie

Theater Ozzy vzw zal dit totaalgebeuren coördineren en het gros van de cast leveren, maar schakelt in deze realisatie graag een aantal partners in die elk op hun beurt garant staan voor een kwaliteitsvolle invulling van hun bijdrage.

Jessie Van Tricht deed doorheen haar carrière al heel wat schrijfervaring op. Als geboren en getogen Riemstenaar vindt ze het een hele eer om een stukje Riemsterse geschiedenis tot leven te brengen met het aangrijpende verhaal van Vera.

Samenwerken met haar echtgenoot, visuele creator Bart Winckers, en ervaren Ozzy bestuurders Patrick Janssen en Reginald Vossen is een fijne surplus!

Motion graphics artiest Bart Winckers is niet aan zijn proefstuk toe. Hij werkte al mee aan tal van professionele visuele spektakels en optredens. Van diverse shows in het sportpaleis, tot de wereldtentoonstelling 2022 in Dubai. Verder is hij ook actief als VFX artist voor film en tv.

Onder de naam Jaak De Digitale creëert hij zijn eigen werk, waaronder videoclips en live visuals voor verschillende bands in de Belgische muziekscene. Hij maakte ook al een 4-tal 360 dome shows die enkel te zien zijn in planetariums. Voor hem is geen scherm te vreemd.

Voor ‘Vera’ tovert hij met zijn flitsende beelden en special effects de kerk van Herderen om tot een levend decorelement. Met behulp van oa 3d-animatie, photo scanning en daverende soundeffects wordt de kerktoren tot leven gebracht.”

Theater Ozzy vzw werd gesticht in 1990 vanuit een samenwerking tussen de cultuurraad en de jeugdraad van Riemst. Opzet van het theater was in eerste instantie de jongeren van onze gemeente in contact te brengen met cultuur door ze op een fijne manier zelf iets laten te doen. Van in de beginperiode hebben we professionele mensen aangetrokken om onze jongeren in het theatergebeuren wegwijs te maken.

Bestuursleden
Patrick Janssen, Reginald Vossen, Mathieu Palmans, Jos Stroeken, Alain Vaes, Bert Vossen, Lutgarde Jans, Marie-Jeanne Nelissen, Johan Oben, Lode Cloes, Stefan Degrève, Leen Janssen, Greetje Palmans en Liliane Nicolaes.

Tickets

We danken u voor uw interesse en wensen u een spectaculaire voorstelling.
De prijs van de toegangskaarten is 15€ voor volwassenen en 10€ voor kinderen onder de 12 jaar.
De zitplaatsen zijn niet genummerd. Toegang tot tribune: één uur voor het aangegeven aanvangsuur.
Let op: de aanvangstijden verschillen per weekend.


Vrijdag 5 augustus - 21:30

UITVERKOCHT


Zaterdag 6 augustus - 21:30

UITVERKOCHT


Zondag 7 augustus - 21:30

UITVERKOCHT


Donderdag 11 augustus - 21:00

UITVERKOCHT


Vrijdag 12 augustus - 21:00

UITVERKOCHT

Vrijdag 12 augustus - 22:45

Zaterdag 13 augustus - 21:00

UITVERKOCHT

Zaterdag 13 augustus - 22:45

Zondag 14 augustus - 21:00

UITVERKOCHT


Maandag 15 augustus - 21:00

UITVERKOCHT


FAQ

Veelgestelde vragen

Ja, enkel de volgende betaalmethodes zijn mogelijk vanuit Nederland: Visa, MasterCard.

Mogelijks is de betaling afgebroken en is de bestelling geannuleerd. Het kan ook zijn dat uw bevestigingsmail in de spamfolder is terechtgekomen, controleer dit zeker even.

Bent u niet zeker en zit u nog met vragen neem dan gerust contact met ons op.

De mail met tickets wordt pas verstuurd na verwerking van de betaling, hier kan enige tijd overgaan. Controleer zeker je spam/ongewenste mail, mogelijks is de mail hierin terechtgekomen.

Mocht je na 1 dag nog niets ontvangen hebben neem dan gerust met ons contact op.

Wij monitoren continue de weersvoorspellingen en beslissen ruim voor aanvang of we de voorstelling verlaten of verplaatsen.
Wij voorzien ook steeds regenparka’s indien nodig bij elke voorstelling.
Aangekochte tickets kunnen niet omgeruild worden noch ingeleverd.
Ja dat kan! Op zaterdag 16 en 30 juli organiseert Theater Ozzy een fysieke kaartenverkoop telkens van 9u tot 14u in “Villa Neven” Tongersesteenweg 8, 3770 Riemst.
De voorstelling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, gelieve dit wel op voorhand door te geven zodoende dat we hiermee rekening  kunnen houden. Je kan na aankoop van je tickets hiervoor een mail sturen naar info@theaterozzy.be .
Gebruik de Kiss & Ride Parking om het event te bereiken.

Contacteer ons

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?
Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    In opdracht van